در بخش قبلی با نمودارهای میله ای و هیستوگراف ها آشنا شده اید.در این بخش نمودارهای دایره ای و گراف های خطی به طور در انجام پایان نامه و مقاله علمی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
از نمودارهای دایره ای برای نشان دادن نسبت ها یا درصدها استفاده می شود. بنابراین، برای نشان دادن درصدها باید مجموع تمام اجزای نمودار دایره ای به 100% افزوده شوده. برای نشان دادن نسبت ها در یک زیرواحد (مانند گروه های سنی متفاوت در یک گروه جنسیتی)، نمودار انباشته مناسب تر است. وقتی هدف شما تاکید بر یک مولفه از نمودار دایره ای است، آن بخش باید از کل نمودار جدا شود (نمودار دایره ای/کلوچه ای قاچ شده). از این روش نمی توان برای جلب توجه خوانندگان به سمت بخش های مختلف نمودار استفاده کرد. جدا کردن بخش های متعدد نمودار دایره ای امری بی معنی است و باعث سردرگمی در خواننده می شود. هر نمودار دایره ای نباید دارای بیش از پنج قسمت باشد؛ همچنین نباید از رنگ های روشن و متضاد استفاده کنید. از افکت های مختلف مانند سایه افکنی استفاده نکنید. در شکل 1 به یک نمونه از نمودار دایره ای خوب اشاره شده است.
شکل 1- الگوی جمعیت شناختی بیماران تحت CABG در یک بیمارستان خصوصی در پوندی چری
از نمودار یا گراف های خطی برای پیگیری تغییرات زمانی در بازه های زمانی کوتاه و بلند استفاده می شود. وقتی تغییرات زمانشناختی کوچک هستند، نمودارهای خطی بهتر از نمودارهای میله ای خواهد بود. می توان از نمودارهای خطی برای مقایسه تغییرات در همان بازه زمانی برای بیش از یک گروه استفاده کرد. نمودار خطی نباید دارای تعداد خطوط متعدد باشد، چرا که اگر خطوط با هم تلاقی نمایند تفسری داده ها دشوار خواهد بود. به عنوان یک راهکار مناسب بهتر است از کمتر از چهار خط استفاده شود. توضیحات خطوط بهتر است درست در انتهای هر خط نوشته شوند و نه در کادرهای مجزا. اگر توضیحات در کادرهای مجزا نوشته شوند خواننده مجبور است مدام برای درک مفهوم هر خط به کادر مربوطه و سپس به نمودار مراجعه کند. وقتی از خطوط متلاقی استفاده می شود، بهتر است برای هر یک رنگ یا الگوی متفاوت در نظر گرفته شود و سپس عنوان آن در بخش توضیحات نمودار مشخص شود. اگر قصد دارید مجموعه داده های متعددی را در نمودارهای خطی ارائه کنید، باید نمودارهای متعدد ترسیم کنید. اشکال 7 و 8 به ترتیب نمودارهای خطی خوب و بد را نشان می دهند.
شکل2- نمودار خطی خوب
شکل 3- نمودار خطی به هم ریخته
از این نمودار برای توصیف وجود یا عدم وجود همبستگی و یا درجه همبستگی بین دو متغیر استفاده می شود. همچنین از نمودار نقطه ای برای برجسته سازی داده های خارج از محدوده استفاده می شود. شکل 3 مثالی از یک نمودار نقطه ای خوب است.
برای موارد زیر از این نمودارها استفاده نکنید:
- داده های بسیار پراکنده و متنوع
- توصیف مقادیر بسیار اندک
- نمایش تعداد زیادی از مقادیر و یا وقتی که اغلب خطوط با هم همپوشانی دارند
شکل 9- همبستگی بین سطوح AST و ALT در بیماران مبتلا به هپاتیت غیرالکلی
در صورت داشتن هرگونه سوال یا نیاز به مشاوره در زمینه انجام پایان نامه و مقاله علمی با ما در ارتباط باشید.
در این بخش از آموزش انجام پایان نامه کامپیوتر نمونه نتیجه گیری پایان نامه با [...]
انجام رساله دکتری مدیریت اجرایی همانند سایر رساله های دکتری ملزم به صرف زمان و دق [...]
در این بخش از آموزش انجام پایان نامه ارشد و رساله دکتری مدیریت اجرایی به ارا [...]
جدیدترین اخبار علمی ایران در ادامه ارائه می گردد. [...]
آخرین و مهمترین اخبار علمی-فرهنگی کشور به شرح زیر می باشد: [...]
در این بخش با خلاصه ای از مهمترین و بروزترین اخبار حوزه علمی- آموزشی کشور با ما همراه باشید. [...]
در این بخش سعی داریم جدیدترین اخبار حوزه علمی آموزشی کشور به خصوص حوزه آزمون های سازمان سنجش و سایر ارگان های کشور را به حضورتان رسانیم. [...]
زلزله تهران را لرزاند. زلزله ساعت 12.50 دقیقه شب تهران را لرزاند. [...]